VÄLKOMMEN TILL VÅRVINTERNS STORA UTOMHUSFESTIVAL!

Välkommen till vårvinterns stora utomhusfestival! Kring sprakande eldar, med skön musik, enastående artister, blixtrande fyrverkerishower, barnaktiviteter och doftande persiska linsgrytor firar vi vårens antågande på Skansen!

Eldfesten är en folklig icke-religiös högtid som har firats bland många olika folkslag under nästan 4000 år, trots förbud i vissa länder. På persiska heter högtiden Chaharshanbe Suri och firas alltid tisdagen närmast före Nouroz, som i sin tur infaller på vårdagjämningen. Precis som i det svenska traditionella Valborgsfirandet hälsas naturens förändring med flammande eldar, att vinter blir vår och att solen och ljuset kommer tillbaka.

Eldfesten i Stockholm har blivit en årligen återkommande folkfest som drar med tiotusentals besökare till sig. Alla, oavsett nationalitet, ålder, religion och etnicitet ska känna sig lika välkomna att delta i firandet. Det är en fest för mångfald och integration, som har tagit plats i den anrika platsen Skansen och berikat Stockholm med en ny tradition.

VIDEOARKIV

Producent

Image

SAMARBETARSPARTNER

Image
Image
Image

Eldfestskommitté består av föreningar:

Persis
Earth for everyone
X-cons
© Copyright ELDFESTEN
POWERED BY HIVA RELATIONS