Tack!

Det råder ingen tvekan om att den tionde upplagan av Eldfesten/Chaharshanbe Suri har blivit en stor framgång. Eldfesten 2019 blev inte bara ett imponerande liveframträdande och en oförglömlig show utan även en stor tv-produktion. Tiotusentals människor besökte oss på Skansen i Stockholm, Heden i Göteborg och Folkets Park i Malmö. Via digitala sändningar deltog även Boden, Skoghall och Söråker i festligheterna. Miljontals människor såg även Stockholms evenemang direktsänt i sina tv-rutor runt om i världen. Dessa fantastiska evenemang skulle aldrig ha blivit av utan er hjälp och engagemang.

Å Riksteaterns vägnar och alla medlemmar av Eldfestens styrgrupp i Stockholm, Göteborg och Malmö, vill jag härmed uttrycka min tacksamhet och uppskattning för ert deltagande i denna folkliga fest. TACK alla fantastiska medarbetare, artister och de hundratals funktionärer som hjälpte oss under kvällen!

Från djupet av mitt hjärta önskar jag er ett Gott Norouz och ser fram emot att se er nästa år.

Mansour Hosseini
Producent- Riksteatern

Norouz Pirouz!!!

LJUS & GLÄDJE

Kom och fira våren, ljuset och gemenskapen den 19 mars då vi säger farväl till vintermörkret och
välkomnar värmen genom att fira Eldfesten i Skansen.

Eldfesten i Skansen
19 mars kl 16.00-22.00

Välkommen till vårvinterns stora utomhusfestival! Kring sprakande eldar, med skön musik, enastående artister, blixtrande fyrverkerishower, barnaktiviteter och doftande persiska linsgrytor firar vi vårens antågande på Skansen!

Eldfesten är en folklig icke-religiös högtid som har firats bland många olika folkslag under nästan 4000 år, trots förbud i vissa länder. På persiska heter högtiden Chaharshanbe Suri och firas alltid tisdagen närmast före Nouroz, som i sin tur infaller på vårdagjämningen. Precis som i det svenska traditionella Valborgsfirandet hälsas naturens förändring med flammande eldar, att vinter blir vår och att solen och ljuset kommer tillbaka.

Eldfesten i Stockholm har blivit en årligen återkommande folkfest som drar med tiotusentals besökare till sig. Alla, oavsett nationalitet, ålder, religion och etnicitet ska känna sig lika välkomna att delta i firandet. Det är en fest för mångfald och integration, som har tagit plats i den anrika platsen Skansen och berikat Stockholm med en ny tradition.

VIDEOARKIV

Producent

Image

SAMARBETARSPARTNER

Image
Image
Image

Eldfestskommitté består av föreningar:

Persis
Earth for everyone
X-cons
© Copyright ELDFESTEN
POWERED BY HIVA RELATIONS